Eerbeek bruist!

Nieuwsbrief

De OVE verstuurt maandelijks een e-mailnieuwsbrief met nieuws en aanbiedingen van onze leden. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een e-mail naar bizeerbeek@gmail.com

 

Nieuws

DAGBOEK VAN SINTERKLAAS IN EERBEEK

De komende weken houdt Sinterklaas speciaal voor de kinderen in Eerbeek een dagboek bij. Deze keer verhaalt de Sint over hoe Hoofdpiet bijna in het water viel en nu een kapotte schoen heeft …...

Dag lieve kinderen en mensen van Eerbeek,

Sinterklaas schrijft jullie dit verhaal vanaf de stoomboot. Afgelopen zaterdag is Sinterklaas met de Pieten en Amerigo met de stoomboot vanuit Spanje vertrokken richting Nederland. Nou, jongens en meisjes, dat had nog wat voeten in de aarde, hoor! Zoals altijd was Zielepiet heel verdrietig dat we uit Spanje vertrokken, dus Sinterklaas moest hem troosten. Toen Zielepiet weer kon lachen, bleek dat Dichtpiet zijn rijmwoordenboek niet ingepakt had. Nu kan hij prima dichten zonder dat woordenboek, maar Dichtpiet stond erop dat dat rijmwoordenboek meeging op de boot naar Nederland. En toen we dan eindelijk allemaal op de boot waren en Hoofdpiet alle Pieten geteld had en Vaarpiet vroeg om de loopplank binnen te halen, struikelde hij over een pepernootje, tuimelde bijna voorover het water in, maar bleef nog net met zijn schoen achter de railing van de boot hangen. Hoofdpiet had geen nat pak… maar wel een kapotte schoen!

Die schoen kan aan boord van de stoomboot natuurlijk niet meer gemaakt worden, dus dat moet dan ook maar in Eerbeek gedaan worden. Sint krijgt het nog druk als hij straks bij jullie in Eerbeek is! Maar Sinterklaas hoort van Vooruitkijkpiet dat een aantal mensen en kinderen in Eerbeek ook heel druk zijn! Zo is Vooruitkijkpiet stiekem gaan kijken bij de gympietjes die al heel druk aan het oefenen zijn voor de intocht komende zaterdag. Vooruitkijkpiet was onder de indruk van de capriolen die ze uithaalden. Sint is benieuwd!

Nog een paar dagen varen en dan komen we aan in Nederland. Eerst de grote intocht in Dokkum. Dat bekijken jullie vast op de televisie, nietwaar? En dan gaat Sinterklaas gauw op de stoomtrein richting Eerbeek. Sint komt om 15.00 uur aan op het Stationsplein in Eerbeek. Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen heet de Sint welkom en daarna maakt Sint zoals elk jaar een tochtje door het dorp. We stoppen onderweg even om de Brievenbus van Sinterklaas bij Primera neer te zetten. Daar kunnen jullie tekeningen, kleurplaten en andere post voor mij in stoppen. De mooiste tekening en de mooiste kleurplaat krijgen een mooie prijs, dus begin maar vast met tekenen, lieve kinderen! Om 16.00 uur is er dan op het Stuijvenburchplein het Pepernotenconcert met Jelle Amersfoort en zijn band. Sint kan niet wachten! Maar:…… dat moet toch! Nog een paar dagen, en dan is Sint bij jullie in Eerbeek.

Dag lieve kinderen en mensen in Eerbeek. Tot volgende week! 

DAGBOEK VAN SINTERKLAAS IN EERBEEK

De komende weken houdt Sinterklaas speciaal voor de kinderen in Eerbeek een dagboek bij. Deze keer verhaalt de Sint over de intocht, de Brievenbus van Sinterklaas en de bezoeken van Huispiet aan de winkeliers in Eerbeek.

Dag lieve kinderen en mensen van Eerbeek,

Hè, hè, EINDELIJK is Sinterklaas in Eerbeek! Wat een stormachtige reis hebben we gehad, zeg! Tsjonge, het was een heel gedoe met al die pakjes die van de boot afwaaiden en het grote boek dat kwijt was…. Gelukkig is alles op zijn pootjes terecht gekomen en zijn we in Eerbeek aangekomen. Wat een geweldig feest was dat afgelopen zaterdag! Het was prachtig om jullie allemaal te zien staan daar op het Stationsplein! Sinterklaas heeft genoten en de Pieten ook. Zelfs Zielepiet deelde met een grote glimlach om zijn mond pepernoten uit. Jammer dat Hoofdpiet met die kapotte schoen rondliep! Zeg nou zelf kinderen, dat was toch geen gezicht! Gelukkig heeft Hoofdpiet hem bij schoenmaker Rutten kunnen afgeven en die gaat de schoen maken. Op 2 december, als Sinterklaas een bezoek brengt aan de winkeliers in Eerbeek, haalt Sint de schoen weer op. Dan loopt Hoofdpiet er gelukkig ook weer fatsoenlijk bij.  

Sint geniet nog na van het fantastische Pepernotenconcert op het Stuijvenburchplein. Wat kan die Jelle Amersfoort toch prachtig zingen! En wat was het leuk om jullie allemaal te zien dansen en springen. Jullie deden bijna net zo gek als de Pieten!

We hebben de Brievenbus van Sinterklaas ook nog even op zijn plek gezet bij Primera. Vergeten jullie niet om daar jullie post voor Sinterklaas in te doen? Sint houdt heel erg van jullie tekeningen en kleurplaten. De Pieten hangen ze op in het Logeerhuis van Sinterklaas, dus als jullie 25 november komen kijken, zien jullie misschien wel je eigen tekening hangen. Sint heeft gehoord dat de kaartjes zo goed als uitverkocht zijn, dus dat wordt ook weer een groot feest! Maar eerst gaat Huispiet op vrijdagochtend 24 november om 11.30 uur fitnessen bij Hart for Her. En s’ middags vanaf 14.00 uur bekijkt hij de koets van Sinterklaas bij Van der Giessen, laat hij bij FietsPro de pepernoot uit zijn fietsband halen en haalt hij de post uit de Brievenbus van Sinterklaas bij Primera. Komen jullie wat pepernootjes halen bij Huispiet? Dat is gezellig!

Dag lieve kinderen en mensen in Eerbeek. Tot volgende week! 

 Het laatste nieuws over "Centrumplan Eerbeek"

is te vinden op de speciale website die hiervoor in het

leven is geroepen, klik op de link

 

www.centrumplaneerbeek.nl

 

 

  

 

 

Eerbeek online

 
Webshops in Eerbeek

Uiteraard vindt u een aantal van onze ondernemers ook op internet! Nieuwsgierig?

(klik hier)

OVE en social media

U kunt de OVE ook vinden op Facebook en Twitter. 'OVE Eerbeek'. Nieuws, evenementen en andere wetenswaardigheden kunt u hier vinden. 'Like' ons op Facebook!

 

Agenda Eerbeek

Agenda
Geen agenda items.
Er bevinden zich geen gebeurtenissen in de agenda.

Klik hier voor de volledige agenda